Vijesti

Ekipa ŽRK Dugo Selo '55 na završnici prvenstva Hrvatske u rukometu za kadetkinje '94

U svojoj zadnjoj sezoni u natjecanju 1. hrvatske kadetske rukometne lige 1994., kadetkinje ŽRK Dugo Selo ’55 ostvarile su odličan rezultat plasiravši se na završnicu prvenstva Hrvatske. Završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje održava se od 23. do 26. veljače u Umagu, a ukupno će sudjelovati osam najboljih ekipa iz cijele Hrvatske razvrstanih u dvije skupine. Kadetkinje ŽRK Dugo Selo '55 nalaze se u skupini „B“ koju čine RK Orijent P. iz Rijeke, RK Lokomotiva iz Zagreba i ŽRK Bjelovar iz Bjelovara. Prva utakmica koja očekuje dugoselske rukometašice je ona s RK Lokomotivom.

ŽRK Dugo Selo '55 nastupiti će u sastavu – Nevija Knezović, Jelena Kuprešak, Ivana Kirin, Katarina Kampić, Josipa Mamić, Andrea Pintar, Ana Ivanda, Klaudia Čamber, Ana Radovac, Sandra Remenar, Valentina Čamber, Leonarda Žerjavić, Iva Sedlar, Marija Novosel.  Stručno vodstvo kluba čine trener Nenad Plašić i službeni predstavnik Anita Dananić.

   

Uspješan nastup kadeta ŠK Dugo Selo

U Zaprešiću je ovog vikenda odigrano Pojedinačno kadetsko prvenstvo u šahu Zagrebačke županije. Nastupilo je ukupno 54 dječaka i 11 djevojčica u dobi do 15 godina. Dugoselci su imali šest predstavnika: Stjepan Klarić, Mirko Klarić, Lovro Šibenik, Maduna Dinko, Benčić Hrvoje i Benčić Vedran.  Igralo se u grupama U9, U11, U13 i U5 za dječake i U9 i U15 za djevojčice. U najbrojnijoj skupini U11 ŠK Dugo Selo imalo je četiri predstavnika. Vedran Benčić osvojio je treće mjesto. Najzapaženiji nastup imao je Stjepan Klarić. Na svom prvom zvaničnom natjecanju osvojio je peto mjesto. Poredak ostalih igrača je: Hrvoje Benčić – četvrti, Lovro Šibenik – sedmi, Dinko Maduna – jedanaesti i Klarić Mirko – petnaesti.

Dugoselci mogu biti zadovoljni postignutim na ovom prvenstvu. Sredine u kojim se najviše radi sa djecom: Zaprešić i Vrbovec, osvojili su najviše odličja, a naš plasman u skupini U9 obećava da se i na Dugoselce ubuduće mora ozbiljno računati. Dolaskom nove uprave u ŠK Dugo Selo rad s djecom postao je jedan od prioriteta. Treninge održava Tomislav Filipović svake subote 10.00 do 13.00 sati u prostorijama ŠK Dugog Sela u Kažotićevoj ulici, posjećuju se turniri u okolici i samo je pitanje vremena kada će rezultati biti i bolji. Stoga, pridružite im se.

   

Prva pobjeda košarkaša KK »Dugo Selo« u ovoj sezoni

U subotu, 11. veljače mlađi kadeti košarkaškog kluba KK »Dugo Selo« odigrali su drugo kolo II. mlađe kadetske košarkaške lige Centar. Uvjerljivom pobjedom 65 : 28 protiv KK „Labrade“, igrači su stekli neophodno samopouzdanje na početku sezone. Slijedeće, treće kolo igraju u nedjelju 18. veljače u dvorani OŠ „Ivan Benklović“  protiv kadeta Cibone. Dođite i podržite ih, ili im se pridružite i na treninzima.  Sve informacije na: 092/1207-312.

   

Uspješna prošla sportska godina za S.Dajakovića – brončana medalja s međunarodnog kickboxing turnira

Dugoselac Stipo Dajaković prošlu je sportsku sezonu završio s uspjehom. Na međunarodnom kickboxing turniru "CROATIA OPEN" održanom u Osijeku 17. prosinca prošle godine osvojio je treće mjesto i brončanu medalju. Visoko mjesto izborio je po pravilima kategorije low kick-a do 75 kg (seniori), a u konkurenciji od šesnaest natjecatelja. Osim što trenira tajlandski box u zagrebačkom klubu Holy Spirit, Stipo se bavi i folklorom i član je udruge „Rodna gruda.

   

ZAVRŠEN 8. BOŽIĆNO NOVOGODIŠNJI RUKOMETNI TURNIR U DUGOM SELU

Od 17. do 18. prosinca 2011. u Dugom Selu je tradicionalno po osmi puta održan međunarodni Božićno novogodišnji rukometni turnir u kategoriji mlađih kadetkinja (1996. i mlađe).

U odličnoj organizaciji ŽRK Dugo Selo 55 i Rukometnog saveza Zagrebačke županije u dva dana prikazan je kvalitetan rukomet koji je mogao zadovoljiti sve rukometne navijače.

Nakon odigranih svih utakmica, prvo mjesto sa maksimalnim učinkom osvojila je ekipa Lokomotive. Drugo mjesto pripalo je ekipi Krke iz Slovenije dok je domaćin Dugo Selo '55 na trećem mjestu. Ekipi Kastratović iz Makedonije pripalo je četvrto mjesto,a ekipi Alcoe iz Mađarske peto mjesto. Dodijeljene su i nagrade za najbolju sedmorku i pojedinke turnira(najbolja igračica, golmanica i strijelac turnira).


Također, treba spomenuti i zanimljivu revijalnu utakmicu između reprezentacije Rukometnog saveza Zagrebačke županije(igračice iz klubova RK Zelina, ŽRK Samobor, ŽRK Ivanić, ŽRK Dugo Selo '55) i igračica iz ekipa sudionica turnira. Iako u konačnici sami rezultat nije bitan, spomenimo da se time obilježilo 10 godina uspješnog i kvalitetnog rada RSZŽ.

Opširnije: ZAVRŠEN 8. BOŽIĆNO NOVOGODIŠNJI RUKOMETNI TURNIR U DUGOM SELU

   

Stranica 1 od 20