Povodom obilježavanja Svetog Florijana učenici OŠ Ivana Benkovića posjetili DVD Dugo Selo

Povodom dana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca koji se obilježava na današnji dan, 4. svibnja, učenici 2. a., b., c. i d. razreda Osnovne škole Ivana Benkovića posjetili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo.

Kako je mjesec svibanj poznat i kako mjesec zaštite od požara dugoselski vatrogasci, kao i vatrogasci diljem Hrvatske obilježavaju taj mjesec otvorenim vratima vatrogasnih domova te se u tom periodu može pogledati vatrogasna oprema i tehnika.

Tako je danas učenike OŠ Ivana Benkovića te njihove učiteljice ispred Vatrogasnog doma u deset sati dočekao predsjednik Društva, Marijan Krivec te zamjenik zapovjednika, Tomislav Zanki i voditelj vatrogasne mladeži, Dražen Babić.

Učenike je odmah po dolasku, zamjenik zapovjednika Zanki provozao u vatrogasnom vozilu, a nakon toga pokazano im je kako se koristi vatrogasna oprema te su izveli nekoliko vježbi sa šmrkom.

Za učenike, dugoselski vatrogasci pripremili su grickalice i sokove kako bi se malo okrijepili nakon «terenskog» dijela te mogli doznati stvari koje ih zanimaju.

Valja napomenuti kako je predsjednik Društva Krivec rekao kako im je izuzetno zadovoljstvo zbog posjete te da se nada da su djeca uživala i saznala stvari koje ih zanimaju vezane uz vatrogastvo.

Današnja posjeta učenika bila je organizirana u dvije grupe po četrdesetak učenika koji su sa znatiželjom i oduševljenjem upoznavali vatrogasnu opremu i izvodili vježbe.