«Nova – stara» Osnovna škola Josipa Zorića obilježila svoj prvi Dan škole

Danas, 3. svibnja Osnovna škola Josipa Zorića obilježila je svoj prvi Dan škole. Obzirom da je to novonastala škola, jer je došlo do razdvajanja bivše Osnovne škole Dugo Selo i to na OŠ Ivana Benkovića i OŠ Josipa Zorića, bilo je potrebno izabrati i novi datum obilježavanja.

«Odlučili smo se za ovaj datum budući da smo sada novonastala škola, a kako se 1. svibnja obilježava Josipovo – sv. Josip Radnik pa smo prigodno s time povezali i dan škole», rekla nam je ravnateljica Marijana Kozarić Ciković na pitanje kako su se odlučili za datum obilježavanja Dana škole.

 

Dan škole obilježio se je kroz otvorena vrata te su se danas u školi mogle vidjeti brojne radionice kojih je tema bila – borba protiv nasilja. Radionice su se odvijale od 11 do 17 sati. U 17 sati je organizirana završna svečana priredba na kojoj su predstavljena dostignuća učenika ove škole, a ujedno je i organiziran svečani program na kojem su se mogle vidjeti brojne plesne i glazbene točke, čuti razne recitacije i igrokazi.

U sklopu obilježavanja Dana škole posebnu pažnju privukao je i lanac prijateljstva učenika oko škole točno u podne. Učenici su napravili krug oko škole te na taj način pokazali koliko je bitno prijateljstvo i zajedništvo. Netom prije toga posađeno je i drvo prijateljstva na koje su učenici nalijepili poruke prijateljstva koje govore o nenasilju.

Ujedno, mogle su se tu pogledati i brojne sportske aktivnosti, a posebnu pažnju privukla je i nogometna utakmica između profesora OŠ Josipa Zorića kao domaćina i profesora OŠ Ivana Benkovića. Isto tako, u 13 sati organizirana je parlaonica učenika osmih razreda ne temu Facebook gdje se je žustro raspravljalo zašto da i zašto ne ovoj Internetskoj društvenoj mreži.