DUGOSELSKI VATROGASCI PROSLAVILI BLAGDAN SVETOG FLORIJANA

Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela i ove je godine, tradicionalno u nedjelju uoči blagdana svetog Florijana, obilježila dan  zaštitnika vatrogasaca i početak mjeseca svibnja – mjeseca zaštite od požara.

Svečanost je započela postrojavanjem dobrovoljnih vatrogasaca iz svih pet društava koja čine Zajednicu pred vatrogasnim domom u Dugom Selu odakle se u svečanoj povorci krenulo na jutarnju svetu misu u crkvu svetog Martina. Misu za vatrogasce služio je župnik vlč. Slavko Kresonja.

Nakon mise svečana povorka, predvođena Limenom glazbom iz Vrbovca, ponovo je prodefilirala Ulicom Josipa Zorića do vatrogasnog doma.

Nakon toga na dugoselskom je sajmištu održana taktičko-pokazna vježba u kojoj su također sudjelovali operativni vatrogasci i vozila iz svih pet društava, te demonstrirali gašenje požara na otvorenoj površini, kao i spašavanje unesrećenih iz vozila stradalog u prometnoj nesreći.

Na završnom postrojavanju operativnih vatrogasaca podnesak predsjedniku VZ Dugo Selo Zvonku Novoselu podnio je zapovjednik Zajednice Nikola Rnjak, a vatrogascima se prigodno obratio i predsjednik gradskog vijeća Stjepan Bertek koji je rekao da grad, unatoč recesiji, neće štedjeti na vatrogascima, a posebice ne na njihovom osposobljavanju za različita vatrogasna zvanja i vještine koje  su i na ovoj vježbi  demonstrirane na zavidnoj razini.