Skupština DVD Ostrna: PROTEKLA GODINA-JEDNA OD NAJBOLJIH ZA DRUŠTVO

DVD Ostrna održalo je 10. ožujka svoju 83. redovnu skupštinu pod predsjedanjem predsjednika društva Božidara Cika. Cik je istaknuo da je protekla godina bila jedna od najuspješnijih u dugogodišnjoj povijesti društva koje danas broji 137 članova, od čega su polovina djeca i mladež, a ponos društva je i interventno odjeljenje s 19 članova, uglavnom vatrogasnih dočasnika i časnika te vatrogasaca prve klase. Društvo je, kako se čulo, lani dobilo novo navalno vozilo,  radilo na uređenju vatrogasnog doma i spremišta te na osposobljavanju seniora, a posebice na osposobljavanju mladeži. Da se u DVD Ostrna ne trpi nerad svjedoči i činjenica da je 11 članova isključeno zbog neaktivnosti, ali je istovremeno primljeno 27 novih članova. Ponos društva je i činjenica da se čak devet ekipa priprema za vatrogasna natjecanja te da su lani klupske vitrine obogaćene sa devet novih pehara osvojenih na značajnim natjecanjima. Društvo je i samo uspješno organiziralo, natjecanje za djecu i mladež,  Kup svetog Florijana na kojem su sudjelovale 32 ekipe.

U ovoj godini ostrnjanski vatrogasci namjeravaju dodatno pomladiti društvo te nastaviti s osposobljavanjem za činove i specijalnosti, izraditi projekte za novu vatrogasnu garažu i uvesti centralno grijanje u vatrogasni dom. Usvojen je stoga financijski plan za tekuću godinu u visini od 212.000 kuna, od čega se 100.000 kuna očekuje od Grada Dugog Sela, a 50.000 od Vatrogasne zajednice Grada.

Ostrnjanskim je vatrogascima na uspješnom radu, a posebice na radu s mladima, čestitao gradonačelnik Vlado Kruhak, dok je predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonko Novosel naglasio dobru suradnju Zajednice i Grada što se uspješno odražava na sva društva s dugoselskog područja. Grad već četvrtu godinu sudjeluje u programu nabavke novih vozila i s ovogodišnjom nabavkom jednog manjeg tehničkog vozila završit će se potrebe za vozilima, rekao je Novosel, te će se u desetak narednih godina najveća pozornost posvetiti osposobljavanju.

Na skupštini je spomenicu za 60 godina rada u vatrogastvu dobio Slavko Novosel, a za 40 godina Tomo Srečić. Brončane medalje dobili su Zlatko Brlek, Stjepan Bertek i Denis Turković, a vatrogasne značke Slavko Novosel, Stjepan Harambaša, Ivan Milković, Miroslav Navrtek i Tomo Srečić.

Vatrogascem godine DVD-a Ostrna proglašen je Vjekoslav Čvorig.