NOVA GRADSKA VLAST OVE NEDJELJE U DUGOM SELU

Do smjene vlasti u našem gradu doći će ove nedjelje, 19. veljače – doznajemo iz pouzdanih izvora, novinskog uredništva Smrdljivog martina. Kako su nam nadalje, u povjerenju rekli, oko 13 sati na gradskom sajmištu doći će do spontanog okupljanja malih i velikih skupina koji će svi zajedno dignuti pobunu i od gradske vlasti zatražiti ostavke. Nadajući se pozitivnom ishodu – na čelo Grada, demokratskim putem, postavit će svog jedinog stranačkog kandidata – Fašnika. Nakon toga slijedi opće veselje i fešta. U Maloj povorci, najmlađi fašnički revolucionari prošetat će Kolodvorskom i Zorićevom ulicom, da bi oko 14:30 sati kod rukometnog igrališta, pokraj uredništva Smrdljivog martina – sudjelovali u prigodnom programu. Taman u to vrijeme Kolodvorskom ulicom će krenuti Velika fašnička povorka koja će se zadržati kod dugoselske vure gdje će biti podlegnuti ocjenjivanju i ispitivanju – da bi nastavili svoj put k rukometnom igralištu. Fašnički tulum počinje u 15:30, a u na njega su pozvani svi – neovisno o bilo-kakvim opredjeljenjima, dobi, spolu ili dubini džepa. No kako svemu dobrom dođe – uvijek dođe kraj, tako će u 15:45 sati – Fašnička republika biti pometena. Konsolidirane koalicijske snage smijenjene gradske vlasti zadat će posljednji udarac, a Fašnik će u ime revolucije dati svoj život na lomači.

Pošteđeni svih posljedica sudjelovanja u puču, štoviše, sudionici Fašničkih povorka bit će po egzekuciji Fašnika – nagrađeni. Za one koji su bili podvrgnuti ocjenjivanju organizatori su pripremili vrijedne poklone, a ostali će biti počašćeni krafnama, kobasicama, čajem (i za one malo starije kuhanim vinom). Doznajemo također, da će u Velikoj povorci sudjelovati 4 skupine, a u Maloj 14 skupina, no bez obzira svi zainteresirani još uvijek se mogu uključiti u fašničku revoluciju – a za prijave se mogu obratiti uredništvu Smrdljivog martina, J. Zorića 21a, telefoni: 2753-419 ili 099/2399-400.

Glavni i odgovorni za ovogodišnji Dugoselski fašnik su Turistička zajednica Dugo Selo i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, a medijski pokrovitelji Radio Martin i Dugoselska kronika.