Sajam obrtništva i poduzetništva

7. Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva

Otvorenje 7. dugoselskog sajma obrtništva i poduzetništva održat će se u petak, 9. studenog 2012. godine u Gradskoj športskoj dvorani „Dugo Selo (Đure Dubenika 2) s početkom u 12 sati.

   
   

5. Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva donio mnoštvo zanimljivosti

Peti po redu Sajam obrtništva i poduzetništva, koji se već tradicionalno odvija u Dugom Selu, i ove je godine svečano otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Da Sajam prerasta dugoselske okvire i okvire Zagrebačke županije govori činjenica da se na Sajmu okupilo preko stotinjak izlagača i to iz različitih dijelova Hrvatske, a koji su prezentirali tijekom tri dana održavanja. Sajam, koji je bio prodajnog karaktera, a održao se u Gradskoj sportskoj dvorani, okupio je brojne posjetitelje, a donio je i mnoštvo zanimljivih programa tijekom trodnevnog održavanja.

Poseban gost Sajma te ujedno i jedan od izlagača bio je i grad prijatelj Biograd na Moru koji je zanimljivim programom zainteresirao Dugoselce.

Svečanim trenucima otvorenja Sajma doprinio je VA «Duga», a u nastavku su uslijedile brojne zanimljivosti. Tako su se mogle pogledati brojne revije, bilo modne ili revije frizura, nastupi Dugoselskih mažoretkinja i plesnog kluba Lana, prezentirale su se brojne udruge s prigodnim degustacijama, a posebno zanimljivo bilo je i krštenje mošta u izvođenju Josipa Kulaša i KUD-a «Preporod» nakon čega je uslijedio koncert Gazda. Svečano zatvaranje Sajma je održano u nedjelju u 18 sati na kojem su nastupili KUD «Tančec» iz Rugvice i KUD «August Cesarec» iz Brckovljana, a tom prilikom dodijeljena su priznanja i zahvalnice sudionicima Sajma. Završetak Sajma obilježen je i Baladama Petrice Kerempuha u izvođenju Adama Končića, što je ujedno i rođendanski poklon Gradu od Rotary kluba Dugo Selo.

Opširnije: 5. Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva donio mnoštvo zanimljivosti

   

4. DUGOSELSKI SAJAM OBRTNIŠTVA I PODUZETNIŠTVA

Župan Zagrebačke županije mr Stjepan Kožić otvorio je, simbolički svečanim rezanjem slavljeničke torte povodom osamstote obljetnice «Zemlje svetog Martina», četvrti Dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva. Kako je rekao predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo Stjepan Valjak, kao predstavnik organizatora, sajma je ove godine okupio rekordni broji izlagača, njih čak 180 iz različitih djelatnosti.

Priznanja organizatoru na odlično pripremljenom sajmu dao je najprije predsjednik Obrtničke komore Zagreb  Ivan Obad, potom gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak koji je istaknuo da je ponosan na dugoselske obrtnike koji, kako je rekao, uživaju potporu grada  koji za njih uvijek ima otvorena vrata, a da bi podupro razvoj obrtništva i poduzetništva Grad Dugo Selo je rezervirao 17,5 hektara zemljišta u gospodarskoj zoni, smanjio komunalnu naknadu za izgradnju objekata u tim zonama, te na različite druge načine potiče razvoj obrtništva na svom području – zaključio je Kruhak.

U ime pokrovitelja ovogodišnjeg sajma – Ministarstva gospodarstva nazočnima se prilikom otvorenja obratio ravnatelj Uprave za obrtništvo Darko Horvat koji je izrazio optimizam glede razvoja obrtništva u  Hrvatskoj, izdvojivi primjer Poljske koja je najviše profitirala od ulaska u Europsku uniju pripremivši program razvoja gospodarstva temeljen na obrtništvu, a upravo to je model koji bi trebala slijediti i Hrvatska – zaključio je Horvat – najavivši da bi  već u slijedećoj godini iz europskih fondova, temeljem sličnih programa, i Hrvatska mogla primiti znatna sredstva koja bi znatno umanjila trenutačnu recesiju.

Župan Kožić je pak istaknuo da Zagrebačka županija zadnjih godina bilježi stalni gospodarski rast, te da niti ova krizna godina nije znatno umanjila takva kretanja, te naveo napore županije kojima se želi pomoći svojim obrtnicima i poduzetnicima.


U prigodnom kulturno umjetničkom programu prigodom otvorenja 4. Dugoselskog sajma obrtništva i poduzetništva sudjelovali su KUD Preporod iz Dugog Sela, Dugoselske mažoretkinje, te Gradski puhački orkestar iz Drniša.

N.H.M.

   

Stranica 1 od 2